Nastase vs. Băsescu via D.N.A.


Cazul Adrian Năstase. Fostul prim-ministru al României şi contracandidat al Preşedintelui Băsescu în lupta pentru fotoliul prezidenţial a fost ţinta preferată a procurorilor DNA, la ordinele preşedintelui Băsescu. Astfel, politicianului Adrian Năstase i-au fost „fabricate” dosare care, prin simpla lor formulare, arată diletantismul procurorilor şi vendeta politică aflată în spatele acestora. Într-unul din aceste dosare Adrian Năstase este acuzat că a primit mită geamuri termopane; în alt dosar că ar fi primit mită pentru menţinerea într-o poziţie de funcţionar public a lui Ioan Melinescu, la Oficiul pentru Spălarea Banilor etc. O întrebare firească se ridică: un om politic care a avut posibilităţi constituţionale şi legale foarte largi timp de 4 ani, care s-a aflat în fruntea unui guvern care a realizat privatizări uriaşe pentru România (Sidex, Petrom, de exemplu), care a avut acces la toate pârghiile economice ale ţării şi putea fi deci corupt în multe alte situaţii şi în multe feluri, este acuzat că a primit mită geamurile casei? Ridicolul acuzaţiilor DNA este firesc să fie primit cu reticenţă.

Să mai menţionăm faptul că Ovidiu Muşătescu a fost pus sub urmărire penală, la ordinul aceluiaşi om, în condiţiile în care se ştia că omul este grav bolnav şi în scopul de a ajunge prin acesta tot la Adrian Năstase.
„Cazul Flota” şi „Casa din Mihăileanu”. În timp ce adversarii politici ai lui Traian Băsescu au făcut obiectul unor ample campanii de hărţuire de către procurori, sprijiniţi de mass-media pro-prezidenţiale, aceiaşi procurori au realizat toate eforturile pentru inocentarea actualului şef al statului. Mai întâi, Daniel Morar, a inventat pentru Traian Băsescu o supra-imunitate, hotărând că şeful statului nu poate face obiectul unor anchete penale în timpul mandatului, deşi Constituţia consacră pentru Preşedintele Republicii acelaşi tip de imunitate ca şi aceea a parlamentarilor. Ulterior, în cazul auto-acordării unei case din patrimoniul public de către Traian Băsescu, în calitate de Primar General al Bucureştilor, încălcând normele legale în vigoare, procurorii au dat rapid o decizie de neîncepere a urmăririi penale. În „cazul Flota”, legat de vânzarea presupus oneroasă a aproape 300 de vase, procurorii au comandat o nouă expertiză, potrivit căreia nu există pierderi în cazul privatizării flotei româneşti, deşi o expertiză din anul 1999 indica pagube de peste 300 milioane USD. Astfel, Daniel Morar anunţa triumfal în februarie 2008, după zece ani de investigaţii, cu dosarul Flota este închis, dându-se neînceperea urmăririi penale pentru toţi acuzaţii. În acest fel Traian Băsescu şi-a albit propriul trecut, cu ajutorul procurorilor.

P.S. Ar trebui să mai facem o paralelă şi asupra condiţiillor economice lăsate de guvernarea Năstase şi a celor lasate în urma de guvernul Băsescu – Boc. Dar asta va face obiectul altor articole viitoare.

0 comments:

Post a Comment

Aveti dreptul conform Constitutiei sa va exprimati opinia. De asemenea orice comentariu care nu este demn de a se fii publicat in condiţii denigratoare. Acel comentariu va fi cenzurat. Va multumesc!

For visitors from abroad:

You are entitled under the Constitution to express your opinion. Also, any comment that is not worthy to be published in derogatory terms. That comment will be censored. Thank you!