Prin vizita in Turcia, premierul Victor Ponta continua consolidarea relatiei Romaniei cu partenerii externi


Faptul ca premierul Ponta a fost invitat de onoare la inaugurarea tunelului Marmaray este un gest cu puternice semnificatii. Daca adaugam si instalarea placii memoriale consacrate domnitorului Constantin Brancoveanu, este clar ca Turcia face pasi importanti in dezvoltarea unei relatii stranse cu Romania.

Este foarte bine ca Ponta a profitat de prezenta la Istambul alaturi de premierul nipon si a discutat cu acesta. Ne demonstreaza inca o data ca profita de orice ocazie pentru a intari relatiile externe ale Romaniei.

Romania iese din anonimat si incepe sa isi ocupe locul de drept in regiune. Forumul Dunarii, “Drumul matasii”, scutul de la Deveselu, toate acestea fac ca tara noastra sa fie un punct nodal. Un mare merit pentru toate acestea il are premierul Ponta, trebuie sa recunoastem asta, pentru ca prin multitudinea de vizite externe a imbunatatit relatiile externe ale Romaniei.

Cand a fost vreodata Boc invitat de onoare la o inaugurare in afara tarii? Invitatia premierului turc Erdogan pentru Victor Ponta este o dovada a faptului ca relatiile romano-turce sunt pe drumul cel bun, iar din punct de vedere economic vom avea numai de profitat.

Tara noastra trebuie sa profite de pozitia geostrategica de care beneficiaza, iar premierul Ponta a inteles asta, spre deosebire de Basescu si Boc care nu au fost activi in domeniul relatiilor externe. Romania poate deveni un stat cu greutate la nivelul Uniunii Europene, putem avea un cuvant de spus la masa deciziilor, sa nu se mai intoarca guvernantii cu ordinele in plic, cum face Basescu.

0 comments:

Post a Comment

Aveti dreptul conform Constitutiei sa va exprimati opinia. De asemenea orice comentariu care nu este demn de a se fii publicat in condiţii denigratoare. Acel comentariu va fi cenzurat. Va multumesc!

For visitors from abroad:

You are entitled under the Constitution to express your opinion. Also, any comment that is not worthy to be published in derogatory terms. That comment will be censored. Thank you!