Legături primejdioase ale Preşedintelui

În aceeaşi ordine de idei să ne aducem aminte că pe data de 25 mai 2009 comandantul contrainformaţiilor din SRI a fost eliberat din funcţie, prin decret prezidenţial, împreună cu alţi generali din serviciul de securitate internă a României, printre care şi şeful Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului.
Celebrul caz Ciorogarla peste care s-a aşternut tăcere, şi în urma căruia nu a rezultat găsirea armelor şi pedepsirea inculpaţilor ci doar epurarea la nivelul M.Ap.N. a unor persoane cu functii de conducere şi arestarea unor amărâţi (care în urma probelor administrate nu reiese cu certitudine că aceştia au săvârsit faptele de furt, dar zac în închisoare şi în ziua de astăzi).
Arestarea pentru prima dată a şefului unei structuri de informaţii (vezi Cornel Serban D.G.I.P.I.) despre care nu s-a mai auzit absolut nimic de atunci, ca şi arestarea lui Dănut Săulea expert parlamentar la Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Revocarea profund neconstituţională a ministrului Dan Nica, precum şi schimbările ulterioare dispuse de către ministrul interimar ilegal Vasile Blaga în toate structurile ministerului.
Toate aceste acţiuni cât şi cele menţionate mai sus, survenite într-o perioadă delicată pentru Romania sunt surprinzătoare şi ridică multe semne de întrebare.

De ce am făcut această înşiruire scurtă de evenimente? Am să vă explic în continuare.

Profitând de criza economică, ce vine să acopere ca o mănuşă incompetenţa executivului demis, unii politicieni români par că vor să decimeze structurile de forţă, de securitate şi apărare ale României.

Ne punem firesc întrebarea care este substratul care îi mâna în lupta?

Deşi stenogramele publicate de Gardianul constituie un subiect sensibil dacă nu chiar un atentat pentru siguranţa naţională, preşedintele jucător joacă pe puerila motivaţie a denigrări sale, chipurile pe axa psd-iliescu (adversarul său imaginar, deşi acesta nu este trecut pe listele de vot)-hayssam infractorul psd –ist.

Nu este frumos Domnule Preşedinte să aruncăm “pisica moartă” peste gardul vecinului, mai ales că stenogramele respective nu-l incriminează pe Ion Iliescu, ci spre “stupefacţia” poporului suveran chiar pe dumneavoastră. şi nu numai că nu este frumos, nu este de ajuns?

Dacă tot, campania electorală a făcut să iasă la suprafaţă aceste înregistrări, ar trebui să daţi cu subsemnatul să înţelegem şi noi odată pentru totdeauna cum stau lucrurile în culisele acestei pseudo-răpiri a jurnaliştilor din Irak, care sunt legăturile primejdioase (ca să parafrazez un titlu de film) dintre dvs. şi Omar Hayssam, şi mai departe dintre Hayssam şi Victor Bout, iar pe cale de consecinţă dintre rudele şi acoliţi dvs., şi traficul de arme şi muniţie. Nu credeţi că ar trebui să ne daţi nişte explicaţii, în loc să ne cerşiţi votul cu discursuri populiste gen-referendum (ei sunt răi, dar eu sunt bun)?. Nu de alta dar nu vrem să ne trezim “în pat cu duşmanul”, adică cu dvs. presedinte şi dvs. cum arată firul logic al cercului vicios trafic de arme-răpire ziarişti să fiţi cumva o ameninţare pentru securitatea natională.
Pe data de 26 oct.2009, şeful Directiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informatii (SRI), generalul Ioan Ştefănuţ, a fost schimbat din funcţie de către prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea (despre care să nu omitem ziaristul S.R.Stanescu afirma într-o serie de articole că este copilul de suflet al Preşedintelui Jucător). “Gurile rele” afirmă că generalul Ioan Ştefănuţ ar fi o victimă colaterală a stenogramelor dezvăluite de către cotidianul Gardianul, privind discutiile Degeratu-Hayssam.

Pentru mai multe detalii despre traficul de armament vizitaţi: http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=20020227&slug=afguns27 şi o să vedeţi că până şi Chicago Tribune ridică semne de întrebare pe seama traficului de arme realizat sub domnia lui Băsescu atât că Bulibaşa peste Ministerul Transporturilor cât şi ca Preşedinte Jucător.

Nu credeţi că ar fi corect atât pentru dvs. cât şi pentru noi, să răspundeţi la aceste acuze care planează asupra dvs.?

Priviti ce afirma pe blogul său unul dintre ziarişti implicaţi în răpirea din Serai, pardon din Irak:

Suntem de abia la începutul campaniei prezidenţiale şi după cum ne aşteptam, lupta de clasă a demarat cu cele mai sofisticate arme. Muniţie este din belşug: de la acuze fără formă şi fără fond, la dosare clasificate sustrase din arhivele serviciilor secrete, orice poate fi folosit pentru atragerea electoratului. Păstrat la ciorap pentru zile negre, dosarul “Răpirea din Irak” a revenit în forţă săptămâna trecută. Câteva “stenograme” scăpate pe sub mână de nişte binevoitori în presa centrală, au fost de ajuns să inflameze mediul politic şi mass-media. Scoase de naftalină, dialogurile de taină dintre dintre teroristul Omar Hayssam şi consilierul prezidenţial Gabriel Degeratu pun pe tapet nişte adevăruri ştiute de oricine. Şi anume că afacerea răpirii jurnaliştilor este muşamalizată la cel mai înalt nivel sau că teroristul numărul 1 al Romăniei a fugit cu voie de la Cotroceni. Dezvăluirile au provocat un şir de discuţii interminabile între analiştii puterii şi cei ai opoziţiei. Acestea să fie faimoasele stenograme DGIPI la care se referea ameninţător Vanghelie “care este” ? Nu ne-am lămurit.

Un lucru este cert : „stenogramele” sunt cât se poate de reale. Atacat din toate direcţiile, generalul Degeratu a confirmat întâlnirile cu Omar Hayssam, ba chiar şi fragmente din discuţiile purtate. Lăsând la o parte faptul că sfătuitorul preşedintelui pe probleme de securitate are niscai bube la dosarul Revoluţiei, trebuie să înţelegem că în funcţiile pe care le-a deţinut, Degeratu a primit certificat ORNISS la cel mai înalt nivel. Ceea ce înseamnă că poate fi încarcerat pentru divulgare de informaţii clasificate. Cât despre “stenograme”, vă putem spune că cele 28 de pagini de “tras cu urechea” au transpirat de la Parchetul General, mai precis din birourile DIICOT. Nu este clar cine a făcut înregistrările, dar putem spune cu siguranţă că nu sunt opera Serviciului Român de Informaţii. Aşa cum era normal şi legal. Dar asta nu explică de ce nici măcar generalul Degeratu, omul de casă al lui Traian Băsescu, nu ştia că este înregistrat în birourile Ministerului Public. Noi am aflat că dosarele violate sunt din categoria Strict Secret de Importanţă Deosebită şi se referă la Omar Hayssam, Victor Bout şi la alte persoane cercetate pentru trafic internaţional cu armament. Vă mai putem spune că agenţii DEA SUA s-au chinuit mai bine de o lună (în birourile DIICOT) să ne convingă să-l dăm în gât pe Viktor Bout. Partener de “afaceri” cu Omar Hayssam, Romavia şi SRI. De aceea, în dosarele Armamentul (628/D/P/2005) şi Fuga lui Hayssam (121-D-P-2007) au fost folosite stenogramele Degeratu. Aliaţii americani bănuiau că traficanţii sunt protejaţi la nivel înalt de autorităţile române. Dar cum totul e bine când se termină cu bine, americanii s-au mulţumit că au pus laba pe contrabandistul rus în Thailanda. Să nu credeţi că a dat inteligenţa peste ei. Nici vorbă. Viktor Bout a fost arestat în urma interceptărilor aprobate de Curtea de Apel Bucureşti. Departamentul de Stat SUA s-a văzut cu sacii în căruţă, ne-a mulţumit frumos şi ne-a lăsat să ne spălăm pe cap cu partenerii autohtoni ai cuplului Bout-Hayssam. (Ovidiu Ohanesian)

Ce părere aveţi domnule Preşedinte, despre afirmaţiile lui Ohanesian? Pentru câte a îndurat în momentul pseudo răpirii, îi sunteţi dator cu nişte răspunsuri.

Mie personal, numai simpla alăturare a numelui Preşedintelui României cu cel al lui Victor Bout (fost maior în cadrul GRU, Traficant international de armament, evadat din mai multe închisori, fost translator al Armatei Roşii. În prezent este încarcerat în Rusia şi asteaptă extrădarea în Statele Unite.) Îmi dă fiori reci pe şira spinări.

Ca să nu ne plictisim, zic, să tragem o mica concluzie, inspirată din inscripţionările tinerilor indragostiţi pe arborii patriei: Basescu + Hayssam = love sau mai bine ar fi Basescu + Hayssam = lovele.

Dvs. cum spuneţi ca ar fi mai bine să concluzionăm, d-le Preşedinte?

Deci înşiruirea de evenimente de la începutul scrierilor mele să fie cumva o încercare de a ascunde anumite fapte cu caracter penal săvârşite de către Preşedintele Jucător, împreunp cu coechipierii săi? Să fie vreo legatură

între ele? Nouă aşa ni se arată!

Să fie pur întîmplător acest complex de fenomene “paranormale” electorale?

Conduc grupurile de interese şi structurile anti-naţionale România?

Puteţi să ne răspundeţi vreodată în această viaţă d-le Preşedinte?

Revenind la oile noastre şi anume stenogramele publicate de ziariştii de la cotidianul Gardianul, în data de 22 oct.2009, unde era redată discuţia dintre generalul Constantin Degeratu, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, şi Omar Hayssam, sirianul devenit celebru după răpirea celor trei jurnalişti în Irak. (pentru mai multe detalii vezi http://www.gardianul.ro/Exclusivitate.-Hayssam-catre-Degeratu-Presedintele-chiar-mi-a-spus-%C2%ABIti-iei-copiii-si-du-te-in-America%C2%BB-s147117.html) să facem un scurt rezumat:

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc la 9 septembrie 2005, la şase luni de la arestarea sirianului, la cererea celui acuzat de terorism. El a spus că are de comunicat date ce înteresează siguranţa naţională şi că vrea să discute cu preşedintele. În loc de date concrete, sirianul i-a reproşat generalului că este închis, deşi i s-a promis altceva.

Sirianul îi spune la un moment dat că: "Între timp, aşa cum ştiţi, au fost câteva întâlniri cu preşedintele. Şi atunci, eu chiar am început să întreb de presiunile care se făceau asupra mea şi domnul preşedinte chiar mi-a spus: 'Îţi iei copiii şi du-te în America! Eu sunt preşedintele României şi ai toate garanţiile!' I-am spus: 'Domnule preşedinte, uitaţi, speculaţiile de care a aflat presa, sunt monitorizat.'. 'Nu, te rog frumos să stai liniştit, eu îţi garantez că nu se atinge nimeni de un fir de păr de al tau!'."

“Aceste lucruri ne doare tare” cum spun băieţii de cartier, păi de cand Preşedintele României dă garanţii unui cetăţean asupra căruia planează infracţiunea de acte de terorism? Şi mai mult decât atât ce căuta consilierul domniei sale să discute cu arestatul Hayssam? L-a văzut cineva pe Obama sau vreun consilier al său în arestul de la Guantanamo? Sau noi suntem mai catolici decât Papa.

Preşedintele jucător încerca să se disculpe ieri, la GDS şi afirma, "Trebuia să fie o discuţie secretă, pentru că arestatul vorbea despre siguranţă naţională şi vroia să se adreseze şefului statului. Nu avea voie nimeni să o înregistreze. S-a făcut verificarea. Nu există niciun mandat de ascultare a acestei discuţii, care a fost dinainte anunţată la Parchet".

În opinia mea s-a disculpat până s-a inculpat, în primul rând a recunoscut că l-a trimis pe consilierul său, la respectiva discuţie ilegală şi nejustificată (nici o lege nu-i permite preşedintelui să participe la anchete penale şi acţiuni judiciare, dacă ţinem cont de principiul separaţiei puterilor în stat).

Ceea ce a făcut dumnealui se traduce astfel: imixtiune gravă în actul de justiţie.

În avalanşa ultimelor evenimente, am omis alte stenograme apărute cu un an în urmă pe 14 Ianuarie 2008, şi care redau convorbirile dintre Omar Hayssam şi procurorul Ciprian Nastasiu, parcă e păcat să nu ne aducem aminte. Jurnaliştii de la „Gardianul“ au descoperit la momentul respectiv că în dialogul dintre cei doi apare un persoanj denumit „domn’ profesor". Jurnaliştii demonstrează că personajul despre care cei doi vorbesc, folosind un nume de cod, este chiar presedintele Traian Băsescu. Hayssam face referire la preşedintele Traian Băsescu în momentul în care îi vorbeşte procurorului Ciprian Nastasiu despre scandalul izbucnit în România după dispariţia sa. Sirianul se declara convins că şeful statului va găsi o soluţie pentru a ieşi din acest impas. Spune Hayssam „aici e profesor, ştie ce face". Din acel moment, Nastasiu şi Hayssam îi spun presedintelui doar „domnul profesor". Convorbirea este înregistrată pe 22 iulie 2006, la două zile după ce Băsescu ceruse demisiile şefilor serviciilor secrete. „Pe scena politică vrea să o folosească. Dar, parerea mea, cum a procedat profesorul, foarte bine că a sărit la gâtul lor, chiar dacă şi-a sacrificat nişte oameni pe care, în afară de şeful dumneavoastră, meritau ei", spune Hayssam.

La o zi după demisiile lui Gheorghe Fulga, Radu Timofte şi Virgil Ardelean, a renunţat la funcţie şi Ilie Botoş, până atunci şeful lui Nastasiu.

Cele mai grave referiri ale lui Omar Hayssam legate de „domn’ profesor" apar tot în cursul unor convorbiri din 22 iulie 2006. Sirianul spune „(...) nu voi scoate capul până nu discut cu dumneavoastră şi dacă aveţi vreo indicaţie de la domn’ profesor, altfel niciun fel de problemă".

Şi aici Domnul Profesor Băsescu ar trebui să facă lumină? Ce parere aveţi Domnule Profesor?

În încheiere, parafrazandu-l pe Omar Hayssam, care afirma în cursul convorbirilor cu d-ul procuror Nastasiu, “mă bazez pe domnul profesor, nu mă bazez pe ei”, ţin să concluzionez prin a vă spune Că NOI NU NE MAI BAZĂM PE DVS. D-LE PROFESOR BASESCU.


0 comments:

Post a Comment

Aveti dreptul conform Constitutiei sa va exprimati opinia. De asemenea orice comentariu care nu este demn de a se fii publicat in condiţii denigratoare. Acel comentariu va fi cenzurat. Va multumesc!

For visitors from abroad:

You are entitled under the Constitution to express your opinion. Also, any comment that is not worthy to be published in derogatory terms. That comment will be censored. Thank you!