Premierul Victor Ponta a prezentat in Parlament conditiile noului acord

Noul acord cu FMI este de tip preventiv, nu vom lua niciun ban, ci este doar o plasa de siguranta in caz de dezastru economic mondial. Este foarte bine ca premierul a venit in Parlament si a prezentat detaliile noului acord, mai mult, a pus dinainte la dispozitia liderilor grupurilor parlamentare din opozitie scrisoarea de intentie a guvernului catre FMI.
Gestul lui Victor Ponta de a prezenta in Parlament conditiile noului acord cu FMI este unul normal, dar de care din pacate nu am avut parte in vremea PDL. In aroganta lor, pedelistii se credeau singurii oameni din Romania, si nu simteau nevoia sa ne anunte si pe noi restul la ce inhama tara.
Am vazut cum, deodata, dupa ce Victor Ponta le-a dat, sub aspectul confidentialitatii, liderilor opozitiei scrisoarea de intentie catre FMI, au cam disparut stirile cu mariri de taxe si impozite, sau taxe si impozite noi. Premierul a zis clar ce masuri vor fi introduse, ca o compensare pentru reducerea TVA la paine si eliminarea platii CASS de la pensii.
Pedelistii care peste tot pe la televizor vorbeau de cum se angajeaza guvernul la noi taxe si impozite, deodata, dupa ce le-a dat Ponta scrisoarea, au schimbat placa. N-au mai zis nimic de asta, stiind ca pana atunci au manipulat grosolan si au mintit. Dupa ce au avut scrisoarea, nu le-a mai mers.
E primul acord pe care Romania il incheie cu FMI si care nu contine masuri de austeritate. Cei din PDL nu au nicio legitimitate sa critice acest acord, avand in vedere dezastrul negociat de ei. Cel putin USL a negociat cu FMI de la egal la egal si chiar a reusit sa convinga Fondul sa scada TVA la paine, ceva ce PDL nici nu visa.
Avem nevoie de un nou acord ca o garantie a bonitatii finantelor romanesti. Acest acord ne va ajuta ca statul sa ia bani de pe pietele financiare internationale cu dobanzi foarte mici, iar banii bancilor comerciale sa se indrepte spre finantarea economiei.

0 comments:

Post a Comment

Aveti dreptul conform Constitutiei sa va exprimati opinia. De asemenea orice comentariu care nu este demn de a se fii publicat in condiţii denigratoare. Acel comentariu va fi cenzurat. Va multumesc!

For visitors from abroad:

You are entitled under the Constitution to express your opinion. Also, any comment that is not worthy to be published in derogatory terms. That comment will be censored. Thank you!