PDL minte cu privire la economie

Este normal ca pedelistii sa critice guvernul, avand in vedere ca sunt in opozitie, dar nu este normal sa minta cu nerusinare. Scot din burta cifre si le arunca in spatiul public, fara sa le pese ca pot fi contrazisi cu usurinta. Nu inteleg aceasta tactica a lor.
Nu exista niciun organism international, nicio institutie financiara, care sa nu aiba o prognoza de crestere economica pentru Romania de cel putin 2%. Mai mult, unele prognoze vorbesc despre o crestere in anii urmatori de 4%. Cu toate acestea pedelistii arunca cu noroi aiurea si vorbesc de recesiune.
PDL si Partidul Popularilor Europeni, din care fac parte, in vreme de criza au taiat salariile oamenilor ca sa salveze bancile. Acum USL si social-democratii europeni, veniti intre timp la putere, iau masuri de dreptate sociala. Pedelistilor nu le convine, asa ca mint cu nerusinare si spun ca de fapt ne ducem la vale, cand toate datele economice indica exact contrariul!
Diferenta dintre PDL si USL este ca PDL a taiat salariile si a marit TVA, in timp ce USL a reintregit salariile, le indexeaza an de an si a scazut TVA la paine, iar toate le-a facut cheltuind mult mai putini bani!
Intr-un an si jumatate de guvernare, USL a reintregit salariile bugetarilor, a marit salariul minim pe economie, a returnat sumele incasate ilegal de la pensionari, a marit punctul de pensie cu 4 procente, a scazut TVA la paine, a redus de trei ori deficitul bugetar, a restabilit echilibrul macroeconomic si increderea investitorilor, ceea ce face sa ne imprumutam de pe pietele externe la cele mai mici dobanzi din istorie, iar lista poate continua. In 3 ani de guvernare, PDL a blocat fondurile europene, a taiat pensiile si salariile si a marit TVA. Direntele sunt cam mari intre cele doua.
In ultimul an cresterea economica a fost revizuita de doua ori, de fiecare data pe plus, spre deosebire de anii de guvernare PDL, cand orice revizuire era cu minus. Am avut pentru prima oara balanta pozitiva la exporturi, avem o productie agricola record, noi locuri de munca create si noi investii, tara asta incepe sa se miste!
PDL si Basescu ne-au bagat in datorii pana la gat, si acum critica USL care a reusit sa scada de 3 ori deficitul fata de perioada guvernarilor portocalii. Asta fara sa taie din salarii si pensii! In acelasi timp, publicatii de prestigiu spun ca vom avea crestere economica in urmatorii ani. Cu pasi mici, dar siguri, mergem in directia buna!
Ar fi vrut Boc si Basescu sa se laude cu cifrele macroeconomice pe care le inregistreaza guvernul condus de Ponta. Asa, se multumesc sa mai arunce cate o minciuna, poate ii mai cred fanii lor.
Abordarea USL este foarte buna: s-au concentrat asupra nivelului macroeconomic, au creat o baza economica stabila si predictibila, iar acum urmeaza nivelul micro, investii, locuri de munca, si asa mai departe. Se pare ca functioneaza, din moment ce tot aflam vesti bune legate de economia romaneasca.

0 comments:

Post a Comment

Aveti dreptul conform Constitutiei sa va exprimati opinia. De asemenea orice comentariu care nu este demn de a se fii publicat in condiţii denigratoare. Acel comentariu va fi cenzurat. Va multumesc!

For visitors from abroad:

You are entitled under the Constitution to express your opinion. Also, any comment that is not worthy to be published in derogatory terms. That comment will be censored. Thank you!